Regio Deal Zuid- en Oost- Drenthe

Lw|c Associates heeft een sterke positie in triple helix samenwerkingen. Zo ook bij de Regio Deal Zuid- en Oost- Drenthe en Hardenberg. Dit gebied is een prachtige en krachtige regio. Maar ook met uitdagingen op het gebied van werken, wonen en welzijn. De Regio Deal Zuid- en Oost- Drenthe geeft de mogelijkheid om versneld een positieve ontwikkeling op gang te brengen.
Lw|c levert een bijdrage in programma-management en in uitvoeringskracht in coördinatie en ontwikkelen. Meer informatie: https://www.regiodealzuidoostdrenthe.nl

Koesafari. Een loeigoed idee

Lw|c leverde met Jan Roelof Meesters de denkkracht en uitvoeringskracht bij Erve Vechtdal. Er kwam een loeigoed idee! Op één van de mooiste plekjes aan de Overijsselse Vecht, verscholen achter een eeuwenoud bos ligt Erve Vechtdal. Hier krijgt de natuur nog de ruimte. Je kunt wandelen, varen in een kano of sloep maar je kunt hier ook op Koe Safari.
Erve Vechtdal is de ideale locatie om te genieten van al het moois en lekkers dat het Overijsselse Vechtdal te bieden heeft, meer info op: https://www.koesafari.nl

Regionale samenwerking Dutch TechZone

Lw|c levert met Henriëtte Herbschleb de programmadirecteur voor de publiek-private samenwerking Dutch TechZone. De directeur is het boegbeeld en de spin in het regionale web. Zo werkt Lw|c voor de regio. 

Dutch TechZone is de regio van technisch vakmanschap voor de maakindustrie, zo rond de gemeenten Coevorden, Emmen, Hardenberg en Hoogeveen. Overheid, onderwijs en ondernemers werken hier samen. ‘In DutchTechZone werken we samen, inspireren we elkaar, delen we kennis en creëeren het ultieme ondernemersklimaat om door te groeien’, aldus de site: https://dutchtechzone.nl

Nationaal Programma Groningen

Het Nationaal Programma Groningen (NPG) investeert fors in de toekomst, door het versterken van de leefomgeving, de economie, opleidingen en de natuur. De provincie en gemeenten kunnen hun plannen indienen bij het NPG en kunnen zo een beroep doen op de expertise van de deskundigen-pool.
In deze pool denken de experts van Royal HaskoningDHV en Lw|c Associates mee bij de aanvraag. Zo hebben bijvoorbeeld Mariska Eshuis en Henriëtte Herbschleb  meegedacht bij het Lokaal Programma ‘Oldambt’. Op deze manier voegen we kennis toe aan de regio.
Kijk voor meer informatie op: https://www.gemeente-oldambt.nl/toekomstperspectief

Innovatiecluster IQ BLVD

Lw|c Associates heeft de regionale maakindustrie in Zuid- en Oost Drenthe en Hardenberg geholpen met de oprichting van innovatiecluster IQ BLVD. Dit innovatiecluster is de plek waar slimmere, snellere en duurzamere productie van en voor hoogwaardige maakbedrijven ontstaat. Talenten, kennis- en onderwijsinstellingen, partners en overheden werken hier samen aan concrete innovatievraagstukken.
Joop Tebbens schreef het projectplan, hielp bij de subsidieaanvraag en bij het projectmanagement en functioneerde als kwartiermaker.
Meer informatie over IQ BLVD: https://iqblvd.nl

Univé Cyberhulp

Lw|c Associates heeft Univé geholpen bij het ontwikkelen van een innovatieve propositie in de verzekeringsmarkt, genaamd Cyberhulp. Dit betrof een grootschalig en organisatiebreed project om meer dan 1 miljoen zakelijke en particuliere klanten een cyberhelpdesk (24/7) een aanvullende dekking te bieden bij cybercriminaliteit. Bij dit project heeft Bart Voorintholt in de rol van projectleider binnen één jaar de businesscase opgesteld en tevens de volledige implementatie gerealiseerd.
Voor meer informatie over Cyberhulp: https://www.unive.nl/cyberhulp